Bostadsrättsföreningen Kristinehamn K1/Styrelse

Från Kristinehamns Wiki
(Omdirigerad från Styrelse)
Hoppa till: navigering, sök

Styrelsen i Kristinehamn K1 är:

Åge Richard "HÅLL TYST!" Anthonsen

Ordförare

 • Ljuger om lagen och föreningens stadger för å dölja andra styrelsesmedlemers hemfridbrott.
 • Uppmanar andre medlemmer av styrelsen till å begå hemfridbrott.

Vidar Schartau

Nästledare

 • Begår hemfridbrott jämt och medger detta.
 • Klarer inte acceptera att det han gör är hemfridbrott enligt svensk lag.
 • Presterade å si at det å be honom sluta begå hemfridsbrött jämt kan vära grunn för vrakning.

Rolf Gabrielsen

I praktiken Nästledare

 • Begår hemfridbrott jämt och medger detta.
 • Skriver om hur han tycker det är ofint å kritisera "hans rätt" till å låsa sig in i andres lägenheter precis når det passar honom.
 • Klarar inte acceptera att det han gör är hemfridsbrott enligt svensk lag.

Fredrik "Bryter Lover" Konstad

Styrelsesmedlem

Fredrik Konstad - Bryter Lover.jpg

Marit Andrea Steinagard

Styrelsesmedlem

Arne Michalsen

Styrelsesmedlem.

Gunnar Dahl

Styrelsesmedlem

Jan Granli

Styrelsesmedlem

Torstein With Karlsen.

Styrelsesmedlem

Solveig Knudsen

Styrelsesmedlem

== Det er verd å merke seg at dette styret ikke er lovlig valgt. Foreningen har ikke hatt noen lovlig avholdt generalforsamling på flere år. Rolf Gabrielsen sto for utdeling av stemmesedler før GF i 2010 og 2011. Begge årene ga han ekstrastemmer flere medlemmer, inkludert styremedlemmer og ordfører Åge Richard Antonsen. Da Rolf Gabrielsen i 2011 ble informert om vedtektenes § 37 (ellers verd å vite at Rolf faktisk har signert vedtektene) og oppfordret til å følge dette punktet svarte han håndlig: "Slutt å tull a" (lydopptak fins for de som er interessert).

Det er verd å merke seg at styret har kommet med ett nytt lovstridig vedtekstforslag som endrer både dette punktet og andre punkter som styret har brutt systematisk år etter år i mange, mange år Dette forslaget vil neppe bli vedtatt da det a) krever 100% oppsluttning (Bostadsrättslag (1991:614) 23 §) b) i utgangspunktet er ulovlig.

Innehåll

[redigera] Lovbrudd, vedtektsbrudd og annen typisk oppførsel for dette styret

Åge Anothsen og hans styre har i årevis brutt det de kan av lover og vedtekter vel vitende om de de gjorde var galt. Eksempelene er uttallige. Ett eksempel:

Da styret vedtok å stenge en av foreningens vaskekjellerere ble Åge Anothsen og Rolf Gabrielsen infomert om at de de gjorde var i strid med Bostadsrättslag 15 §: Beslut som innebär väsentliga förändringar av föreningens hus eller mark skall fattas på en föreningsstämma, om inte något annat har bestämts i stadgarna.

Rolf Gabrielsen valgte å hånle av en høflig oppfordring til å følge vedtektene på dette punktet, og Åge Anothsen, Rolf Gabrielsen og resten av styret valgte som vanlig å bryte Bostadsrättslag 15 § - vel vitende om at de begitt ett lovbrudd.

[redigera] Styrelsesmedlemmar som begår hemfridbrott jämt

Styrelsesmedlemmar Rolf Gabrielsen och Vidar Schartau brukar missbruka hovvednycklen till å begå hemfridbrott hos de boende jämt.

Ordförare Åge Richard Anthonsen har ved många anledningar forsökt å rättvisa det ved å ljuga om lagstiftningen. I följe honom kan styrelsen med stöd i lagen låsa sig in var dom vill precis når dom vill. Anthonsen har forsökt argumentera för sitt syn ved å skrika "HÅLL TYST!".

Är det så som han påstår, eller är han en egenmäktig brottsling som ljuger för å dölja brott begått av hans styrelse? Karin Rutström, redaktör Bo Bättre, förklarar:

«Föreningens rätt till tillträde till en lägenhet betyder inte att de kan gå in i en

bostadsrättshavares lägenhet utan bostadsrättshavarens medgivande. Det går inte heller att i stadgar eller ordningsföreskrifter ge föreningen rätt att gå in i lägenheten utan sådant medgivande. Det är, som du påpekar, ett brott att ta sig in i någons hem utan dennes medgivande.»

Karin Rutström, redaktör Bo Bättre


Läs Styrelsens många hemfridbrott för mer information.

[redigera] Brudd på taushetspliketen

Styret i Kristinehamn K1 bryter konsekvent taushetsplikten. Ved ett tilfelle forklarte styreleder Åge Richard Anthonsen ett konkret brudd slik: "Dette gjorde vi fordi vi synes det passet i denne saken".

Om du har noen klager til styret så kan du like gjerne meddele dem på en offentlig side på Internett. I ett tilfelle der styret fikk minimum 5 klager på samme sak løy Åge Richard Anthonsen og sa styret kun hadde fått én klage fra en person, og for å henge ut denne personen brøt Åge Richard Anthonsen taushetsplikten fordi han "synes det passet".

[redigera] Styremedlemmer

En sommerkveld 2010 da Bjørn Hansen hjem møtte han styremedlem Fredrik Konstad på baksiden av 51C-blokken. Han sto da og stirret opp på vinduene til Öyvind Saether. Dette gjorde Bjørn nyskjerrig.

 • Hva er det du gjør? spurte han.
 • Jeg følger med på han Saether, vi må få kastet han ut, svarte Konstad.
 • Hvorfor det?
 • Han skriver ytringer på Internett, så vi må få han ut, sa Konstad.
 • Gjør det noe, da?
 • Ja, det kan vi ikke akseptere, vi må få han ut, sa Konstad.
 • ..

Hvis du liker at styremedlemmer stiller seg utenfor leiligheten din og stirrer inn vinduene dine i håp om å finne en eller vag grunn til å kaste deg ut om du kritiserer styret så må du for all del stemme på Fredrik Konstad ved neste styrevalg.

Denne texten finnes även på Norsk: Styret

reklam
Solane smycken i Kristinehamn Solane
Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Kristinehamns Wiki
Kristinehamn
företag
friluftsliv
Orter
fitness
marknad
diverse
ändringar
Verktygslåda